Om oss

På den magiska ön Gotland, mitt i Hansestaden Visby, ligger vår butik och sömnadsproduktion. Närmare bestämt på St Hansgatan 26. Här designar vi hållbart mode för alla kroppar. Här skapar vi våra egna tygmönster i härliga färger och det är också här som vi syr våra kläder. Att få producera kläder som du vill ha, kan använda ofta och kan älska under en lång tid framöver så närproducerat som det bara går och i så hållbara material som möjligt. Det är det som är kärnan i vår verksamhet här på Esther & Inez.

 

Hållbart mode med glädje i fokus

Vi designar kläder för att göra dig glad – genom att ge din garderob, och världen, lite mer färg och genom att skapa kläder för alla kroppstyper och storlekar. Vi hoppas att du älskar dem lika mycket som vi gör!

Våra kläder tillverkar vi i hållbara material och vi trycker våra tyger digitalt med ekologiska färger. När det är dags för att producera kläder av våra fantastiska tyger så gör vi det på plats i vår sömnadsproduktion här i Visby. Mer närproducerat än så är svårt att få.

Men, för att verkligen kunna säga att mode är hållbart behövs mer än att använda ekologiska material och miljövänliga tillverkningsprocesser. För att ett klädesplagg ska bli hållbart måste du använda det mer än under bara en säsong. Eller att du slänger plagget när trenderna skiftar. Därför skapar vi kläder som både håller för att användas många, många gånger och designar för ett långsamt mode och inte trender.

Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete.

 

Varför just Esther & Inez?

Esther & Inez är namn som vi bär med stolthet. Det är namn som för oss står för arv och tradition och som representerar våra värderingar.

”Ester var min farmor och Inez var min mormor. Båda var starka och självständiga kvinnor som på sina egna sätt överkom de svårigheter som de ställdes inför. De var olika på många sätt, men de hade också flera saker gemensamt; styrka och beslutsamhet, självständighet och förmågan att styra sina egna liv istället för att bara nöja sig.”

Sara Högblom, grundare, designer och VD på Esther & Inez

Namnen lever också vidare i Saras familj. Hennes dotter är döpt till Ester och både Sara och dottern Ester heter Inez i mellannamn. Och de för traditionen med starka kvinnor vidare – inte bara genom namnen.

”För mig personifierar dessa namn den sanna definitionen av kvinnlig styrka. Nödvändigheten av att kunna styra riktningen i sitt liv och att allt är möjligt om du bestämmer dig. Så lever jag mitt liv.”

Sara Högblom, grundare, designer och VD på Esther & Inez

 

Historien bakom Esther & Inez

Esther & Inez började med en person – Sara Högblom. Så, vem är då Sara?

Jag har alltid haft en tydlig riktning i mitt liv, med drömmar som jag gjort om till mål att nå, och jag tror inte på att skjuta upp saker till imorgon, utan lever här och nu.

Sara Högblom, grundare, designer och VD på Esther & Inez

 

I Saras liv har kärleken för kläder har alltid varit närvarande. Och äpplet faller inte långt från trädet utan sömnaden ligger i generna – mormor Inez arbetade som sömmerska. Passionen för kläder har stakat ut kursen i Saras liv. Precis som farmor Esther, flyttade hon hemifrån i en ung ålder, men inte på grund av utmanande hemförhållanden. Det gymnasium Sara ville gå fanns i en annan stad än den hon bodde i. 

Lusten för att lära sig nya saker har fortsatt att ta Sara till nya skolor och städer runt om i landet. Och även Saras yrkeskarriär visar på hennes nyfikenhet. Hon har jobbat med allt från skrädderi, teater- och musikalproduktioner, till senior mönsterkonstruktion och gradering inom ett av världens största klädmärken.

För sju år sedan packade Sara ihop sin familj och flyttade till den underbara, magiska och kreativa ön Gotland. Och det var då som fröet till Esther & Inez började kunna växa.

”Det var flytten till ön som satte saker i rullning och jag tog det första steget i en av mina drömmar, att starta mitt eget företag. Och nu har min dröm blivit verklighet! Med Esther & Inez får jag skapa slow fashion som verkligen framhäver och prisar den kvinnliga kroppen i alla dess former.”

Sara Högblom, grundare, designer och VD på Esther & Inez

 

Vill du jobba med oss?

Vi letar alltid efter nya talanger, och kanske kan du vara en av dem som vi söker? Vi tar även in praktikanter på regelbunden basis. Skicka gärna ett mail till oss på info@estherinez.se med ditt cv så hörs vi av!