Hållbar design och produktion

 

Att erbjuda klimatsmarta alternativ handlar om mer än att bara tänka på materialet i produkterna. Även om vi självklart har materialet som en del av vår lista.

 • KLIMATSMARTA MATERIAL
  Vi använder i så stor utsträckning som möjligt material i bra miljöval i våra kläder. Så som: ekologisk bomull, återanvända material, ÖKO-TEX och GOTS-certifierade tyger och bambuknappar.
 • TIDLÖS DESIGN
  När vi utvecklar våra produkter fokuserar vi på att designa tidlösa plagg. Detta för att du som kund ska kunna älska och använda ditt plagg från oss så länge som möjligt.
 • DIGITAL ARBETSPROCESS
  Vi arbetar digitalt i vår designprocess och gör så få prototyper som möjligt för att minimera vår påverkan på miljön. Prototyperna säljer vi ut några gånger per år i butiken i Visby så håll utkik!
 • KLIMATSMART UTBUD
  Utöver våra egna produkter så erbjuder vi er även andra märken som också jobbar för ett bättre framtida klimat. Det kan vara genom återbruk, nya smarta material, ekologiskt, närproducerat, slow fashion m.m.

Klimatsmarta förpackningar

Självklart vill vi även att våra förpackningar ska vara så klimatsmarta som möjligt.

 • VARJE PÅSE RÄKNAS
  Om du vill ha en påse när du handlar hos oss i butiken får du en papperspåse. Den är självklart gjord av återanvänt papper. På så sätt sparar vi på miljön och våra träd några vändor till.
 • ÅTERANVÄNT PACKMATERIAL
  I så stor utsträckning som möjligt återanvänder vi det packmaterial som vi får in i butiken. T.ex. när vi skickar varor vidare till dig som kund eller till våra återförsäljare. Så när ni packar upp varor från oss kan det kännas som det inte är så exklusivt. Men det är för att vi vill värna om miljön. Därför tar vi vara på det som vi redan har istället för att producera nytt. Vi hoppas att ni tycker att det är lika bra som vi!
 • OM DET ÄR NYTT SÅ SKA DET VARA KLIMATSMART
  Ibland händer det att vi inte redan har packmaterial som vi kan återanvända. Då använder vi oss endast av nyinköpt packmaterial i återanvända material. Vi använder papper i så lång utsträckning som möjligt och undviker plast så mycket som det går.

Källsortering, återbruk och lagning

Så vad gör vi då med det som blir över? Hur hanterar vi vårt avfall och restprodukter?

 • Källsortering en självklarhet
  Allt vårt avfall källsorterar vi och återanvänder så mycket som möjligt och vi lämnar in allt till återvinningsstationer.
 • Kreativitet med tygspill
  Vi arbetar hela tiden med att skapa så lite spill som möjligt i vår produktion. Men ibland så blir det bitar över. Dessa försöker vi att använda till andra produkter så mycket som möjligt. De kan till exempel bli mössor eller hårband. Är bitarna alltför små för att kunna skapa något av lämnar vi in dem till tyginsamlingar. Där källsorteras materialet och återanvänds till nya tyger eller isoleringsmaterial i byggindustrin.
 • Inga plagg slängs
  Skulle något plagg eller utvecklingsprov inte gå att sälja lämnar vi det till secondhandbutiker där vinsten går till välgörenhet. T.ex. Röda Korset.
 • Vi lagar och fixar dina plagg
  Med sömnad i butiken har vi förmånen att kunna erbjuda dig lagning av dina plagg och även andra sömnadstjänster. Kanske vill du sy in din mormors älsklingsklänning eller lägga upp pappas gamla byxor? Kom in till oss så hjälper vi dig!
 • Hållbara leverantörer
  Alla våra leverantörer granskar vi noga för att välja så hållbara leverantörer som möjligt. Vår el är till exempel helt grön och kommer endast ifrån miljövänliga källor. Vi reser så miljövänligt som möjligt. Varje år så går vi igenom vår påverkning på vår omvärld och ser till att klimatkompensera för utsläppen. 

Klimatmål för framtiden

Vi kommer aldrig sluta sträva mot att göra våra produkter, vår produktion, arbetssätt och våra tjänster mer klimatvänliga. Hur bra de än är – så kommer det alltid nya bättre sätt. Där är vårt mål att ligga i framkant.

 Miljösmarta material

När det kommer till att använda mer miljösmarta material. Och just därför, för att vi aldrig kommer nöja oss, är och förblir det målet ett framtida mål. Vi håller koll på senaste forskningsrönen kring hur olika material och dess tillverkningsprocesser påverkar vår miljö och klimatet.

Samtidigt blickar vi framåt för att snabbt kunna haka på när nya material och tillverkningsprocesser blir tillgängliga. Visste du t.ex. att det forskas på hur gammalt bröd kan användas för att odla svampar som i sin tur kan omvandlas till ett bomullsliknande material? Läs mer här