Tvättråd - Material - Produktion

MATERIAL

Tyget i våra ekologiska bomulls plagg är materialet är gjort av 95% Ekologisk bomull och 5% Elastan och är GOTS-certifierat. Tyget trycks med digitaltryck i ekologiska färger och är producerat i Turkiet.

GOTS-certifieringen är i korta drag en certifiering som säkerställer att alla led är hållbara och miljövänliga, från grödan till transport till oss.

För mer information om GOTS-certifiering, klicka här!

 

Vårt sköna linnetyg bestående av 100% ÖKO-TEX certifierat lin. Tyget producerar och trycker vi i Litauen med ekologiska digitala färger. 

ÖKO-TEX certifieringen är i korta drag en certifiering som säkerställer att det inte finns några ohälsosamma kemikalier i den färdiga produkten, i alla produktionsled.

För mer information om ÖKO-TEX, klicka här!

 

Digitalt tryck möjliggör minimalt spill av färg och pigment i tryckprocessen, vilket är det mest miljövänliga alternativet för att undvika färg spill ut i vatten och natur i produktionsprocessen.

 

PRODUKTION
Vi står själva för sömnadsproduktionen och producerar plaggen i vår egen sömnadsproduktion här i Visby. Därför producerar vi endast det som efterfrågas och beställs, så hör gärna av dig om du har önskemål! Vi kan enkelt tillmötes gå specialbeställningar och ändringar på plaggen, så länge vi har tyg kvar.

Du når oss enkelt genom mail, för specialbeställningar: info@estherinez.se 

 

TVÄTTRÅD
När du ska tvätta ditt plagg rekommenderar vi 40 grader och hängtorkning. Plaggen klarar 60 grader och torktumling, men då krymper plagget mer och det går även åt större mängd energi. Använd gärna ett miljömärkt tvättmedel eller tvättnötter. Avstå från att använda sköljmedel, då det onödiga kemikalier som inte behövs för att plagget ska bli rent. För att spara energi rekommenderar vi att du skakar plagget innan du hänger upp det, detta för att undvika att behöva stryka plagget. Tänk på att det ofta räcker det med att vädra ett plagg innan det måste tvättas, så sparar du på miljön och dina kläder håller längre. Fläckar går ofta att gnugga bort och tvätta rent lätt förhand på det området fläcken är på.

Krympmån 3-5 % i första tvätten (baserat på 40 grader och hängtvätt).